Vineri, 11 mai 2018, Dr. Constantin GHEORGHIȚĂ a luat parte ca Speaker în cadrul Simpozionului Alcon „Între obiectiv și subiectiv în chirurgia modernă a cataractei”. Simpozionul a avut loc într-o locație de-a dreptul specială, locație reprezentată de Palatul Culturii din Iași.

În cadrul simpozionului amintit a fost expusă experiența noastră cu sistemul de facoemulsificare Alcon Centurion, cel mai performant echipament de acest gen utilizat în chirurgia cataractei. Încă de la începutul anului 2016 utilizăm acest aparat în cadrul Spectrum Clinique. Așadar, în clinica noastră, chirurgia cataractei se desfășoară la cele mai înalte standarde în ceea ce privește siguranța și eficiența actului operator. În cadrul prezentării, am avut ocazia să arătăm câteva secvențe video în care au fost demonstrate cu claritate beneficiile și gradul de siguranță al sistemului de facoemulsificare.

Totodată, în cadrul aceluiași simpozion, Dna Dr. Alina CANTEMIR (Clinica OFTAPROF, Iași) a prezentat avantajele cristalinelor multifocale Alcon Panoptix. Convinși fiind de aceste calități încă de la momentul lansării produsului pe piața din Romania, cristalinele artificiale multifocale Panoptix sunt folosite cu succes și în cadrul Spectrum Clinique.